stroje pro pekárny a cukrárny

Dávkování, krájení, sprejování – pro společnost BAKON hračka

Společnost BAKON má dlouholetou zkušenost s technologiemi na plnění, sprejování a krájení jak cukrářských, tak i pekařských výrobků, a právě proto jsme se stali zástupci této Holandské společnosti.

Minulý měsíc byl náš obchodnický tým pozván na školení přímo do výrobního závodu firmy BAKON u města Goes. Se širokým portfoliem společnosti jsme se seznámili jak v teoretické části, tak i při praktické ukázce.

Plnící stroje BD3BD7 jsou pneumatické plničky pro dávkování piškotových a polotekutých hmot přímo z násypky. Dokáží naplnit marmeládu do koblih, croissanty různými náplněmi, dávkovat muffiny je samozřejmost. Plnička BD5 se liší oproti předchozím modelům tím, že nasávací potrubí ponoříme přímo do kotle s hmotou, kterou chceme dávkovat.

Stroj BD9 je nejvyšší modelová řada plniček firmy BAKON.  Díky servomotoru lze opravdu perfektně nastavit a hlídat požadovanou dávku. Tyto receptury lze pak uložit přes dotykový displej do programu. Ke všem modelů se dodává mnoho příslušenství včetně dávkovací hadice či fixní trysky s nožním pedálem.

Pneumatický plnící stroj BAKON BD 9, plnička do pekárny a cukrárny

Další zařízení, které nám bylo představeno, je ultrazvuková kráječka. Vysoce kvalitní titanové krájecí nástroje dokáží nakrájet i hluboko zamražené výrobky. Ultrazvukové kráječky jsou vhodné pro krájení různě velikých řezů a výrobků.

 

I sprejování jsme věnovali pozornost. Technologie jsou dodávané od malých strojků až po průmyslová zařízení. Tyto stroje jsou běžně využívané na nástřik glazury, želé, čokolády, emulzí, sirupů, vody a vajec.

 

Výrobník šlehačky je dalším zařízení z portfolia BAKON. Výborný pomocník na šlehání šlehačky, pěn a krémů. Během šlehání dochází k foukání chladného vzduchu dnem kotle, který zajišťuje veliký objem nášlehu. Neustálé proudění vzduchu zajistí i několikahodinovou stabilitu šlehané hmoty. Se strojem je velice snadná manipulace díky pojezdovým kolečkům, stejně tak údržba je velice snadná a všechny části je možné omývat v myčce.

 

Jako každý se i BAKON snaží co nejvíce eliminovat manuální práci a velký důraz klade na vývoj automatizace a robotizace. Už na výstavě IBA v Mnichově prezentoval BAKON robotizaci cukrářské výroby. Omezení lidské práce při drezírováni, automatická manipulace s plechy či osazování vozíků plechy za pomoci robotů je jedna z cest, kterou se BAKON chce ubírat.

Velice přínosné školení, které zařadilo celý obchodnický tým mezi odborníky na plnění, krájení, sprejování, výrobu šlehačky i robotizaci. Naši obchodníci jsou připraveni pomoci s danou problematikou, či najít optimální řešení pro Vaši provozovnu. Neváhejte se proto na nás obrátit.

text: Pavel Ivaník

Další informace o strojích firmy BAKON naleznete na našich stránkách nebo na kanálu You Tube