stroje pro pekárny a cukrárny

Linky na jemné pečivo

Žijeme v době „nestíhám“ a „mám toho moc“. Tento fenomén je silně cítit i v našem pekařském oboru. Jako dodavatel strojního zařízení se snažíme Vám, našim zákazníkům, alespoň trochu ulevit a umožnit zpomalit.

Naší velkou výhodou je, že máme partnery, kteří nás podporují a pomáhají s vývojem nových zařízení přizpůsobených potřebám a přáním finálních zákazníků. Běžně je to naopak – kupte si stroj a přizpůsobte se tomu, co zvládne.

Linka na jemné pečivo CANOL Canolino

CANOL je jedním z těch, co rád vyslechne potřeby pekaře. Tato společnost roste a silně se rozvíjí stejně jako my. CANOL umí reagovat na aktuální potřeby trhu a silně investuje do vývoje nových produktů.

Pracovní síly je málo a kvalifikované pracovníky je potřeba šetřit na odbornou práci. Proto nyní i menší a střední pekařské provozy investují do pořízení malých linek na jemné pečivo CANOLINO. Tato linka na cca 6 metrech délky umí kvalitně zpracovat většinu těst pro jemné pečivo – plundru, kynuté i listové. Obrovskou výhodou této malé linky je šneková plnička V/4. Tato plnička je elektrická a funguje na principu šnekového čerpadla. Plnička nepulzuje a hladce plní po určenou dobu. Náplň je tedy vždy rovnoměrně rozprostřena ve výrobku bez nežádoucích nahromaděných míst, které tvoří pneumatické plničky. Plničky V/4 nyní CANOL vyrábí v několika variantách – pro některé i české zákazníky byla plnička příliš robustní a velká, proto nyní existuje menší a kompaktnější verze V/4, ve které lze i rozdělit násypku a plnit dvěma náplněmi najednou.

Linka na jemné pečivo CANOL Canolino

I k menší lince jako je Canolino lze dodat vlažení výrobku vodou i melanží, posyp různými druhy posypu a automatické odsazování na plechy za velmi příznivé ceny.

V současné době se vrací vlna oblíbenosti croissantů. CANOL dokázal rychle reagovat a vyvinul linku na svinované tvary. Konkurenční zařízení svoje linky vyrábí tak, že pro svinování výrobků seřadí trojúhelníky do jedné řady a pak je svinuje, čímž extrémně snižuje hodinovou kapacitu. CANOL jako první vyrobil linku, která svinuje všechny řady najednou a tím je vysoce efektivní. Produktivita linky je více než 3.000 ks na řadu, tj. například při 6ti řadách až 18.000 ks croissantů za hodinu! Například pro pekaře, který svoje produkty mrazí a rozváží, je linka efektivním pomocníkem. Na té samé lince lze vyrobit i jakékoliv jiné svinované tvary typu pivní rohlík, martinovský rohlík atd.

Nejlepší nakonec. Díky šikovným českým ručičkám a spojení dvou kvalitních dodavatelů, CANOL a SANDORE, vznikla první automatická linka na výrobu plněných koláčů. Jde o dvojctihodné koláče, moravské vdolečky, české buchty a podobné výrobky. Díky této kombinaci je možné ve vysoké produktivitě vyrobit koláčky nejen z kynutého, ale i z plundrového těsta bez toho, aby se poničila jeho struktura. Doteď se vyráběly plněné koláče na koextrudérech. Ty ale přeci jen díky šnekovým podavačům těsto znehodnotily a výsledek byl oproti ručnímu zpracování velmi odlišný. Díky naší lince není těsto stresované a je pouze jemně natvarované, naplněně, uzavřené a odsazené na pás nebo rovnou pečný plech.

K tomu, aby se plundrové koláčky dobře natvarovaly, pomáhají kónické svinovací trny. To je další novinka, která se velmi rychle prosazuje do českých pekáren. Trny nemusí být jen dva, ale dají se dodat i ve větším počtu vedle sebe, aby svinovaly více řad produktů. Díky zvětšující se obvodové rychlosti na kónusu trnu se výrobek šetrně, ale silně utáhne a výsledný produkt má po upečení mnohem lepší strukturu a vzhled oproti klasickém svinovacímu trnu typu „doutník“.

Velkou část výrobního programu firmy CANOL nyní zabírá dodávání příslušenství ke konkurenčním linkám. Zákazníci v Evropě si velmi oblíbili jednoduchost ovládání, snadnost manipulace a kvalitu zařízení vyráběných firmou CANOL a kupují si je na svoje linky. I my jsme v posledním roce dodali mnoho zařízení CANOL českým zákazníkům, kteří mají linky od jiných výrobců. Jedná se převážně o překládací zařízení, kónické svinovací trny s vlastním rozvaděčem a ovládáním, šnekové plničky s vlastním rozvaděčem, ovládáním a synchronizací se zákazníkovo linkou a další.

Nakonec i zařízení na výrobu plněných koláčů a moravských vdolečků z plundrového těsta je možné dodat a napojit na linku jemného pečiva jiného výrobce.

Pokud Vás výše uvedená zařízení zaujala, rádi Vám poskytneme bližší informace, nebo stroje předvedeme u našich zákazníků.

 

Neváhejte kontaktovat svého obchodníka TEN ART STROJE, volejte na 318 635 425 nebo piště na info@tenart.cz

 

Text: Tomáš Kočárek