Ve čtvrtek 7. 11. 2019 jsme uspořádali v naší předváděcí pekárně v Příbrami seminář ve spolupráci s firmou SEMIX PLUSO, spol. s r.o. zaměřený na výrobu koláčků, Honzových buchet, celozrnného pečiva, pečiva z naklíčeného zrna a pečiva s Omega 3.
Seminář byl rozdělen na teoretickou část, ve které byli zúčastnění zákazníci seznámeni s programem akce a stroji, které byly během akce používány a praktickou část, která se odehrávala v předváděcí pekárně za pomoci našeho pekařského technologa Ing. Martina Hanuse a technologů firmy SEMIX PLUSO, spol. s r.o.
Zákazníci měli možnost vidět jak samotnou přípravu těsta – výrobník šupinkového ledu FUNK, kopisťový hnětač DOMINO, spirálový hnětač FERNETO, tak i jeho zpracování – dělící stroj RAM, rohlíkovací stroj DOMINO, rozvalovací stroj RAM. S výrobou plněných koláčů a buchet si hravě poradil koextrudér SANDORE doplněný o automatické odsazování na plechy. Veškeré výrobky byly odpečeny v pecích DEBAG. Pozornosti neušla ani stopkynárna IRTECH.
Firma SEMIX PLUSO, spol. s r.o. v průběhu celé akce seznamovala zákazníky se svými novinkami týkajícími se inovované řady náplní (maková, ořechová, tvarohová) a směsí pro přípravu pečiva.
Rádi bychom touto cestou poděkovali všem zúčastněným za příjemně strávené chvíle.
Pokud Vás zajímá, jak celý seminář probíhal, podívejte se do fotogalerie níže.
text: Andrea Máchová